Activiteiten en bijeenkomsten

Inloopavond Windpark Slufterdam

Op deze pagina houden wij u op de hoogte van activiteiten en bijeenkomsten op en over het te realiseren Windpark Slufterdam.
Hieronder ziet u uitnodigingen voor eerdere bijeenkomsten.

Hierbij nodigen Eneco en Vattenfall u uit voor een inloopavond over Windpark Slufterdam. De avond vindt plaats op donderdag 24 april 2014 van 19.00u tot 21.30u in Cultureel Centrum “De Man”, Burg Letteweg 30, 3233 AG Oostvoorne.

Op deze avond spreken wij u graag over het huidige en toekomstige windpark. De inloopavond heeft als doel u te informeren over de beoogde ontwikkeling. Ook horen wij graag of u specifieke aandachtspunten heeft waar wij rekening mee kunnen houden. Bovendien biedt de avond een prima gelegenheid om met ons kennis te maken, zodat u een aanspreekpunt heeft voor uw vragen en suggesties.

U kunt onder meer informatie verwachten over:

  • Beleid voor windenergie in Nederland en regio Rotterdam
  • Het huidige windpark van Eneco en Vattenfall
  • Het initiatief voor vernieuwing van het park, inclusief visualisaties van de beoogde situatie
  • De effecten op de natuur van Windpark Slufterdam
  • De vergunningprocedures (o.a. Natuurbeschermingswet, ruimtelijke procedure, bouw en milieuvergunning).

U bent van harte welkom op donderdag 24 april tussen 19:00 en 21:30. De projectleiders en inhoudelijke deskundigen zijn aanwezig om al uw vragen te beantwoorden.

Namens Windpark Slufterdam.

12 oktober 2013: Kijkje in een windmolen op De Slufter

Woensdag 23 oktober tussen 11 en 15 uur is iedereen die meer wil weten over de plannen met Windpark Slufterdam van harte welkom in het bezoekerscentrum De Slufter op de Maasvlakte. De energiebedrijven Vattenfall en Eneco hebben daar op de dijk 17 windmolens staan en willen ze vervangen door maximaal 16 moderne windturbines. Belangstellenden mogen ook onder begeleiding van een deskundige gids een grote windmolen van binnen bekijken. Uit veiligheidsoverwegingen is het helaas niet mogelijk om naar boven te gaan.

In het informatiecentrum is een kleine tentoonstelling ingericht over windenergie in het algemeen en over de plannen voor Windpark Slufterdam in het bijzonder. Vattenfall en Eneco zijn benieuwd naar de visie van inwoners uit de regio op de plannen, zodat ze deze mee kunnen nemen in de vergunningenprocedure, die nog dit jaar gestart zal worden. Bij droog weer zal ecologisch Bureau Waardenburg met een vogelradar laten zien hoe de impact van dit windpark op vogels is onderzocht

Deze dag is voor alle geïnteresseerden uit de regio. Het adres van het bezoekerscentrum is Noordzeeboulevard 501, Maasvlakte. Toegang is gratis.

Actuele informatie kunt u vinden op www.windparkslufterdam.nl of op twitter @WPSlufterdam. Vragen kunt u richten aan info@windparkslufterdam.nl

2 mei 2013: Informatiedag over windenergie op de Slufter

Op deze dag zijn zo’n 70 geïnteresseerde omwonenden op bezoek geweest in het bezoekerscentrum De Slufter op de Maasvlakte. Zie hieronder een impressie van de dag