Lancering Twee Werelden Fietsroute

IMGP7011

Op vrijdag 14 maart lanceerde Alexandra van Huffelen en Erik Mulder de Twee Werelden Route lancering. “Deze fietsroute verbindt de twee Maasvlaktes met prachtige natuurgebieden op de Kop van Voorne. Voor de medewerkers in de haven is natuur en gezondheid van groot belang”, aldus wethouder Van Huffelen. De heer Mulder zei: “Het Bezoekerscentrum Tenellaplas is van groot belang voor de lokale economie”.

Rond de twee Maasvlaktes liggen prachtige gebieden. Zowel oude waardevolle natuur- en cultuurgronden, als nieuwe natuurgebieden die zijn ontstaan na de aanleg van de Europoort. De combinatie van natuur met industrie maakt van deze fietstocht een spectaculaire ervaring. Wethouder Alexandra van Huffelen van Duurzaamheid, Binnenstad en Buitenruimte en wethouder Erik Mulder van de gemeente Westvoorne openden de route in aanwezigheid van diverse industriële buren van het Zuid-Hollands Landschap.

Extra digitale informatie
De fietstocht wordt ondersteund met informatie voor de smartphone of tablet met internet. Scan onderweg de QR-code en u ontvangt achtergrondinformatie over wat u ziet aan natuur, cultuur en hoe de industrie steeds duurzamer produceert. De route van 35 kilometer duurt inclusief varen en tussenstops ongeveer zes uur. Meer informatie is te vinden op www.zhl.nl/twee-werelden-route

De Twee-werelden-fietsroute is mede mogelijk gemaakt door:
E.ON
Restaurant Aan Zee
RET/Fast Ferry
Windpark Slufterdam
Rabobank Voorne-Putten Rozenburg
Nationale Postcode Loterij

 

 

Reacties uitgeschakeld voor Lancering Twee Werelden Fietsroute